Collager

           Collager 

Kano i søen 2002

Arbejdsproces

Jeg bruger forskellige papirer, klipper og klister, og kombinerer dette med maleri og tegning, ofte lag på lag og udnytter papirets mulighed for gennemsigtighed til at skabe lethed og dybde.


Jeg tager tit udgangspunkt i  fotografier, bruger print i mine collager. Et eksempel derpå er billedet “Kano i søen“. 


Et frosset billede med sit helt eget liv af flader og lag. Isen på søen, træstammernes spejling, sneen i driver, de tørre siv der stikker op, og det der er under overfladen. Og ikke mindst kanoen - hvis historie er i alle lagene.


Det starter med et fotoprint, som bund, hvorpå jeg klistrer lag på lag af silkepapir, ind imellem lagene har jeg tørrede græsser. Nogle steder har silkepapiret dækket for meget til, så går jeg ind og gør papirlagene mere gennemsigtige med linolie og blank lak. Men blyant tegner jeg andre steder siv, træstammer og skygger kraftigere op, og maler til slut lag med dækhvidt og kridt som sneen.

Inspiration 

Horisontalt 2000


Jeg er optaget af planter som billedelementer på forskellig vis og har ofte brugt tørrede blomster og blade i mine collager.


I “Horisontalt” har jeg taget aftryk af et kæmpeblads åre, og placeret det på en aflang grund,  kigget ud af vinduet og fundet ligheder med landskabet.

Krop og plante 2000

I et blad 2000

Insekt 2002

Rejser

Et særligt sted

Watts Gallery i England. En Preraphaelit fra det forrige århundrede. Det er den klassiske stemning og ånd fra dette sted og tid, der har fanget mig. “Fundet Ophelia” er inspireret af Shakesperes Hamlet.

Watts gallery II 1999

Watts gallery I 1999

Fundet Ophelia 2000

Nepal

I en årrække var mine billeder meget inspireret af rejse i Nepal i Østen. Jeg har været på bjergvandring i Himalayas bjerge med nepalesiske bærere. Efter en hård arbejdsdag kunne bærerne slappe af med tromme og sang, så kom den nærliggende landsby´s børn og var med. En ganske ung pige sang og dansede om kærlighed. Bærerne syntes det var pudsigt af så ung en pige. Jeg kunne nu godt se hun var i blomst.

På en bund af guldbronze, klip med tyndt håndlavet nepalesisk papir, tegning og blomster af hjembragte lotusblade,  blev billedet “I Blomst“ starten på en serie med det feminine og romantiske.

En god veninde udbrød da hun så billedet ; “ hun ligner en drøm, men hun er der virkelig “. Det er lige sådan jeg havde det med Nepal og det jeg ville i mine billeder.


I blomst 1997

Smykke 1997

Det sidste klæde 1996

Tempeldreng 1998

Italien

Blomster gitter lys 2011

Udstilling Birkerød Kunstforening 2009

Smykker i motre Kirsten Clausager 

Gittermix 2009

Botanik 2009

Madonna  2009

Havpige 2009

Blomster i blåt 2009